Ne kérj szatyrot!


Az elhagyott zoknik művészete

Szeptember 28-án nyílik Tóth Anna Eszter Minták halmokban c. kiállítása a Resident Art galériában. [...] Bővebben!

Tamási Áron titokzatos világa

A Pesti Vigadóban szeptember 27-én látható az erdélyi író Szülőföldem, valamint Bölcső és bagoly című írásaiból készült előadás Kincses Elemér rendezésében. Az egyik főszereplővel, Kilyén Ilkával beszélgettünk. [...] Bővebben!

Örökölt kincseink a Pesti Vigadóban

Megnyílt az Évszázadok öröksége c. kiállítás, amely a magyar műemlékvédelem elmúlt 150 évét tekinti át. Kádár Zsófia, F. Dóczi Erika és Kovács Gergely művészettörténészekkel beszélgettünk. [...] Bővebben!

Újra szól a katalán rumba a Kobuciban!

A MazsiMÓ-GipsyMÓ katalán rumbára épülő zenét játszó formációt a Romengo zenekar vezetője, Rostás Mihály Mazsi hívta életre. Szeptember 25-én vasárnap este 8-tól játszanak a Kobuciban!  [...] Bővebben!

Ők kapták a Képzőművészeti Tagozat díjait

Kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban az MMA által kitüntetett művészek munkáiból. Képíró Ágnes kurátorral és Stefanovits Péter tagozatvezetővel beszélgettünk. [...] Bővebben!

Folytatódik a Fantasztikus Négyes sorozata

Szeptember 30-án a ismét a BMC Koncerttermében halad tovább a Classicus Quartet expedíciója, annak ellenére, hogy a kromatikus skálán már túl van a csapat. Mi jöhet még? Auerbach, Sosztakovics, Schumann! [...] Bővebben!

Krakkóig is elér a Fonó

Áprilisban háromnapos kassai sorozattal indult útjára a Fonó V4-es klubhálózata, szeptember 23-25. között pedig Krakkóban várják a közönséget ismét egy komplex, háromnapos programsorozattal. [...] Bővebben!

Készenlétben áll a Boulevard

Szeptember 23-án és 24-én kerül sor a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyed fesztiváljára, amelyben aktív szerepet vállal a Kosztolányin található Kornél kávézó és galéria is. [...] Bővebben!

Emlékek a házból - Út az iskolába III. rész

Néhány nappal később az ötödik emeleten lakó olasz Antonio kopogtat: „Embereket akasztanak” – jelenti a városból jövet.  [...] Bővebben!